Hoe vermijd je lange wachtrijen in pretparken?

Ben je van plan om een pretpark te bezoeken? Zo’n dagje uit is natuurlijk enorm leuk, maar niemand zit te wachten op die urenlange wachtrijen... Je wil liever je tijd zo goed mogelijk besteden en zoveel mogelijk attracties uitproberen. Lees daarom snel verder voor 6 tips om de lange wachtrijen te vermijden! Zo geniet je optimaal van een dagje pretpark.

Plan een bezoekje op een minder drukke dag

Deze tip ligt misschien erg voor de hand, maar het helpt echt. De weekenden, vakanties en feestdagen zijn uiteraard de drukste dagen voor dagjes uit. Probeer daarom doordeweeks een dagje pretpark te plannen. Op die manier heb je meer kans op een comfortabeler en rustiger dagje uit!

Bereid je dagje pretpark goed voor

Maak van tevoren een planning met dingen waar je absoluut naartoe wil gaan. Meestal heb je wel bepaalde attracties die je het allerliefst wil doen. Geef daarom prioriteit aan jouw favoriete achtbanen, attracties of shows. Bekijk de plattegrond van het park en plan een route. Een strakke planning is natuurlijk niet nodig, maar het is wel fijn om te weten wat je echt wil meemaken van het park. Zo kun je rekening houden met langere wachtrijen van populaire attracties en wanneer er bepaalde shows zijn die je niet wil missen.

Loop meteen naar het einde van het park

Deze tip sluit eigenlijk aan op de vorige tip. De meeste mensen doen namelijk hetzelfde: de deuren van het park gaan open en iedereen gaat zo snel mogelijk naar een dichtstbijzijnde attractie. Als je aan het einde van het park begint is het daar dus een stuk rustiger. Plan daarom een route tegen de richting in. Het voelt misschien vreemd om omgekeerd te werk te gaan, maar het scheelt gegarandeerd!

Koop een rij af of check de app

Sommige attractieparken hebben de mogelijkheid om een wachtrij ‘af te kopen’. Walibi Holland doet bijvoorbeeld aan een ‘Fast Lane.’ Ook hebben sommige pretparken een app waar je een plek in een attractie kan reserveren. De Efteling maakt bijvoorbeeld gebruik van dit systeem. Op deze app kun je zien hoelang de wachtrij is op een bepaalde tijd van de dag. Zo is het vermijden van een wachtrij en het bedenken van een praktische route veel simpeler!

Let op de parkshows

Veel populaire pretparken hebben de hele dag door parkshows gepland staan. Denk bijvoorbeeld aan de Raveleijn show in de Efteling. Als je liever in die tijd andere attracties wil uitproberen, is het slim om zoveel mogelijk uit de buurt van deze shows te blijven. De attracties in de buurt van de show zullen vaak - zeker vlak voor de start van de show - enorm druk zijn. Attracties die niet in deze buurt zijn, zullen dus minder lange wachtrijen opleveren! Wees slim en zoek op dat moment een attractie in een andere hoek op.

Verblijf in of in de buurt van het pretpark

Uiteraard is het slim om vroeg naar het park te gaan om zo lang mogelijk te kunnen genieten. Daarom is verblijven in een pretpark echt geen slecht idee. Helaas heeft niet elk pretpark een hotel of camping. Vaak zijn er dan hotels in de buurt waar je kunt verblijven. Dit kan al een lange autorit schelen. Op die manier kun je lekker vroeg naar het park en de bovenstaande tips gebruiken om zoveel mogelijk te genieten. Zo bespaar je jezelf wachttijd, reistijd én wat stress.

Heb je zin in een avontuurlijk en onvergetelijk dagje uit in een pretpark? Bekijk dan snel onze tickets voor pretparken!